Migdalele, în special cele crude, se află, cu siguranță pe lista cu produse sanatoase pentru persoanele interesate de un stil de viață cât mai sănătos.Acestea nu necesită să fie păstrate în frigider, fiind astfel un bun candidat pentru o gustare ușoară sau ca pontențiator de gust pentru foarte multe feluri de mâncare.

Pentru ca sunt recomandate in dietele sanatoase descopera informatiile despre beneficiile migdalelor la Paradisul Verde.

1.Migdalele au un mare aport la sănătatea sistemului cardiovascular fiind o sursa excelenta de grasimi mononesaturate.De asemenea, contin antioxidantri, care ajuta organismal in lupta cu radicalii liberi contribuind la sanatatea inimii prin prevenirea factorilor raspunzatori de declansarea bolilor cardiovasculare.

Migdalele conțin pe landa antioxidanți, flavonoide care acționează împreună cu vitamina E pentru întărirea arterelor și reducerea inflamațiilor.

2. Ajută la acoperirea necesarului de proteine ale organismului

3. Promovează sănătatea sistemului digestiv

Fibrele au un rol important în protejarea tractului digestiv, ajutand la expulzarea din organism a reziduurilor și a tot felul de substanțe nedorite.

În plus fibrele joacă un rol important în: reglarea nivelului glicemiei, controlului greutății promovand sănătății sistemului cardiovascular, protejarea pielii, prevenirea formării pietrelor la vezica biliară și la rinichi, atenuarea sindromului colonului iritabil, reducrea riscului de formare a hemoroizilor, reducerea riscului de a suferi infarct, hrănirea florei bacteriene benefice tranzitului intestinal.

Beneficiile aduse de consumul de fibre constau in faptul că acestea nu pot fi digerate de către organism. Fibrele solubile, așa cum sunt găsite în migdale și alte tipuri de nuci, se transformă în tractul digestiv într-o substanță cu textură gelatinoasă, ceea ce are ca efect reducerea digestiei.

Datorită faptului ca induc sațietatea ajută la controlul greutății.

4. Ajută să-ți menții pielea tânără și sănătoasă

Efectul de protejare a pielii este datorat prezenței de vitamina E, precum și a unei concentrații ridicate de alți antioxidanți care protejează pielea de efectele adverse ale îmbătrânirii. Vitamina E ajută la menținerea aspectului tânăr prin întârzierea îmbătrânirii celulare cauzate de oxidare.

Beneficiile vitaminii E se continua cu:

  • ajută la furnizarea oxigenului către organism, oferind astfel mai multă rezistență;
  • ajută la prevenirea diferitelor forme de cancer;
  • întărește sistemul imunitar, crescând puterea celulelor T care luptă împotriva bolilor;
  • previne și dizolvă cheagurile de sânge;
  • ajută la reducerea oboselii;
  • reduce riscul de apariție a cataractei;
  • acționând ca un diuretic poate contribui la reducerea tensiunii arteriale;
  • ajută la prevenirea avorturilor;
  • ajută la atenuarea crampelor și durerilor musculare;
  • scade riscul de boală cardiacă ischemică și de accidente vasculare cerebrale.

5. Consumul de migdale ajuta la mentinerea sub control a greutatii corporale

Persoanele care consumă în mod frecvent migdale, precum și alte feluri de nuci, se manifestă printr-o greutate corporală mai sănătoasă și rate de obezitate mai scăzute în comparație cu cei care evită mâncatul de nuci.

6. Este de ajutor în menținerea sănătății oaselor și a dinților

Migdalele contribuie la sănătatea oaselor și a dinților datorită prezenței mineralelor, magneziului și fosforului, care au un rol important în producerea și menținerea masei osoase, ajutând astfel la păstrarea unor dinți sănătoși.

Beneficiile aduse de nutrienții prezenți în migdale ajută la prevenirea deteriorării dinților, reducând totodată riscul de facturi și osteoporoză. În plus, migdalele au un efect alcalinizant, ceea ce îmbunătățește retenția de calciu.

7. Consumul de migdale poate fi de ajutor în combaterea cancerului și a inflamațiilor

8. Ajuta la nasterea unor copii sanatosi

Migdalele conțin acid folic, o vitamină din grupul de vitamine E.

Femeile care doresc să devină mame și cele care se află în primele săptămâni de sarcină, trebuie să se asigure de un aport suficient din această vitamină, deoarece aceasta este necesară pentru o dezvoltare normală a copilului.

9. Asigura un aport de energie

Vitaminele B1, B2 și B6, conținute în migdale, au un rol în obținerea de energie din carbohidrați și transmiterea impulsurilor sistemului nervos. Mineralele cum sunt magneziul, potasiul și calciul asigură o bună funcționare a nervilor.

10. Satisface necesarul de minerale al organismului

Migdalele sunt o sursă abundentă de minerale estențiale.Sunt o sursă excelentă de mangan, magneziu, cupru, fosfor; o sursă bună de calciu, fier, potasiu, zinc.

By andrei

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *