Cele mai importante atractii turistice din Elvetia

Cunoscuta pentru muntii sai, ceasuri, ciocolata, branzeturi si neutralitate politica, Elvetia este una dintre tarile Europei care nu trebuie ratata. Aici se vorbesc trei limbi oficiale, iar in functie de regiunea tarii, vizitatorii vor putea vorbi italiana, franceza si germana, iar atractiile sunt nenumarate, in functie de preferintele fiecaruia, dar si de bugetul alocat.

Matterhorn

Un adevarat simbol al tarii este Materrhorn, muntele care se ridica pana la o inaltime de 4.478 de metri si este asezat la granita dintre Elvetia si Italia, fiind cel mai inalt varf al Alpilor, insa este totodata si unul dintre cele mai periculoase. Din 1865 si pana in anul 2000, peste 500 de alpinisti si-au pierdut viata aici, motiv pentru care explorarea sa este recomandata doar celor mai experimentate persoane.

 

Podul Capelei

Acesta se intinde pe 204 metri peste raul Reuss in orasul Lucerna si reprezinta cel mai vechi pod din lemn acoperit din Europa si o atractie importanta a Elvetiei. Podul a fost construit in anul 1333, cand avea rolul de a proteja locuitorii de atacuri, iar in interior sunt gazduite cateva picturi din secolul al 17-lea, care ilustreaza istoria orasului. O mare parte a podului, dar si majoritatea picturilor au fost distruse in 1993 in urma unui incendiu, insa acestea au fost restaurate in scurt timp.

Zytglogge

Turnul cu ceas din Berna reprezinta o importanta atractie a capitalei elvetiene, fiind ridicat in secolul al 12-lea, urmand ca in 1530 sa fie adaugat si ceasul. Stilul baroc al constructiei se remarca, alaturi de accentele aurii, fiind un obiectiv capturat in imagini adesea atat de fotografii profesionisti, cat si de amatori. Zytglogge a facut ca aceasta regiune a Elvetiei sa devina populara in confectionarea ceasurilor de mare precizie, astfel ca cei care ajung aici nu trebuie sa il rateze.

Grindelwald

Orasul montan Grindelwald este ideal pentru toti iubitorii sporturilor de iarna, dar si pentru cei care isi doresc ca in timpul verii sa aiba parte de aer curat si racoare. Turistii au parte de nenumarate activitati aici intrucat sunt organizate o multime de festivaluri si evenimente culturale, dintre care se remarca festivalul sculpturilor de gheata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>