Traim in era telefoanelor inteligente, insa bateria lor se descarca rapid. De multe ori, ramai fara baterie in cele mai importante sau neasteptate situatii. Exista o solutie potrivita pentru ca acest scenariu sa nu mai faca parte din viata ta. O baterie externa!

Bun, ai facut primul pas spre o viata mai practica. Acum urmeaza pasul al doilea care este ceva mai complex – cum alegi cea mai buna baterie externa?

Criterii de care sa tii cont pentru a alege cea mai buna baterie externa

1.Capacitatea bateriei (mAh) și intensitatea curentului de iesire A

Iti vei dori o baterie externa care este capabila sa iti incarce telefonul complet de cel putin 2 ori, inainte ca ea sa ajunga la incarcat.

In momentul in care te uiti peste modelele de baterii externe, trebuie sa stii cati miliamperi are bateria telefonului tau (reprezinta unitatea prin care se exprima capacitatea unei baterii). Regula este simpla, bateria externa trebuie sa aiba o capacitate cel putin dubla, chiar tripla, fata de bateria telefonului tau.

De exemplu, pentru un smartphone mid-range cu o baterie de 1500 mAh, va trebui sa cumperi o baterie externa de cel putin 2500 mAh.

Cat de repede se va incarca telefonul tau mobil? Intensitatea curetului de iesire iti va spune asta. Bateriile externe se pot gasi in general cu 1A, 2A sau 5A (dar exista modele care au si mai mult). Tot acest factor iti va spune daca vei putea incarca telefonul si tableta cu aceeasi baterie externa.

2.Compatibilitate

Poate cel mai important factor din lista noastra. In momentul in care alegi o baterie externa, aceasta trebuie sa fie compatibila cu telefonul sau tableta ta. Acest factor va scurta din lista ta si te va aduce mai aproape de cea mai buna varianta.

Vrei sa incarci mai multe dispoztive cu aceeasi baterie? Nici o problema! Alege un acumulator extern universal.

3.Tipul de incarcare

Bateriile externe se pot incarca prin:

USB/ micro USB – Desi este cea mai la indemana varianta, este si cea mai lenta modalitate prin care se va incarca bateria externa.

Incarcarea la priza – poate fi considerata cea mai rapida metoda de a incarca o baterie externa.  In acest caz, poti incarca bateria externa utilizand acelasi incarcator pe care il folosesti cand incarci smartphone-ul tau.

Tine minte un aspect important. Valoarea amperajului și a voltajului trebuie sa corespunda cu valorile corespondente ale prizei (nu se va produce astfel o suprasarcina).

Stecher – bateriile externe, ce vin incorporate cu un stecher, se incarca cel mai repede. Tot ce trebuie sa faci este sa le pui in priza.

Energie solara –  constituie varianta practica daca pleci la munte, undeva izolat, unde nu exista exista electricitate. Pentru a functiona, bateria externa trebuia sa aiba un panou fotovolatic. Este adevarat ca va dura mult timp pana cand bateria externa se va incarca si nu va putea ajunge vreodata la 100%.

Depinde acum care este cea mai convenabila metoda pentru tine.

4.Conectivitate

Bateria externa se conecteaza cu smartphone-ul prin intemerdiul unui cablu.

La dispozitivele care ruleaza Android, nu vei intampina nici o problema pentru ca exista un model universal de cablu.

Daca ai dispozitive cu IOS, va trebui sa utilizezi cablul cu o mufa speciala pentru a te conecta telefonul mobil cu bateria externa. Acel cablu se gaseste in pachetul standard al unui iPhone.

Insa, lucrurile nu se opresc aici. Exista si modele de baterii externe ce pot incarca wireless telefonul mobil (acest lucru este posibil daca modelul tau de smartphone suporta incarcarea inductiva).

Bateria externa, cea mai practica solutia pentru cea mai neplacuta situatie in era smartphone-urilor. Spor la cumparaturi!

By andrei

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *