Nu am avut foarte mult timp pentru a studia biserica Corbii din piatra, insa anumite elemente s-au lasat descoperite. Dintre acestea se remarca urmatoarele:
1. Capul care pare ca se odihneste intr-o gaura sapata in peretele exterior al bisericii
2. Capul colos ce insoteste calatorul in timpul urcarii sale, pe laterala stanga, pe cupola stancii
3. Tronul sau altarul construit in peretele exterior dincolo de colos
4. Grupul simbolic format din umbra de profil uman formata de pietre sub incidenta Soarelui la orele 15:15 (nici mai mult, nici mai putin), munte, berbec, leu, apa sau sarpe.
Astazi ne vom opri doar asupra celui de-al patrulea element ce sade nestingherit pe peretele stancii, la loc de cinste, sa-l poata vedea intreaga lume, care insa nu-l vede.
Inainte sa pornim la drum, trebuie sa ne reamintim ca aceste lucrari in piatra au fost conturate in asemenea maniera incat ele sa poata ia nastere la o anumita ora, apoi sa se topeasca in evanescenta. Cine vrea sa vada, trebuie sa aiba rabdare. Rabdarea o capeti cu starea meditativa. Toate sunt legate intre ele.
Am ajuns la Corbii din piatra in jurul orelor 15:00, iar imaginea s-a format tocmai la orele 15:15. Mai jos se poate vedea diferenta:

Daca va ganditi ca este coincidenta, va garantez ca va veti schimba parerea. Aceasta forma umana feminina cu acoperamant (poate asa aratau preotesele locului – oricum frumusetea este incredibila, subtila, de o feminitate greu intalnita astazi, care exprima o bunatate iesita din comun) conduce prin meandrele istoriei destul de definitoriu.

Iar aici vom vedea genialitate pura. Chipul facut de umbra este NEGRU, trimitere catre SARABI, BASARABI, NEGRU-VODA, HARAP-ALB s.a.m.d., casta sfanta. Tot chipuri de negri apar pe stema Transilvaniei pe care le gasiti la Muzeul hartilor si cartilor vechi din Bucuresti. Enigma consta in ora la care se formeaza umbra si da contur intregului chip. De ce? Cum? Unde? Pana cand?
Alaturi de acest chip apar inca patru elemente: un munte (sau o piramida), un berbec (foarte greu vizibil), un leu si o apa sau un sarpe. Cum unim aceste cinci elemente intr-un tablou complet? Ce vrea sa transmita acest tablou? Tot ce mai iese in evidenta, este un canal central ce strabate muntele spre interiorul sau. Este aceasta Columna Cerului de la Omul? Acest munte a fost conceput in asa fel incat pe timp de ploaie apa sa se scurga chiar pe acest canal si sa-i dea un alt ton de culoare pentru a-l scoate in evidenta. Ce e cu sarpele sau apa de sub munte?
Iar acum repet: imaginati-va ca vreti sa aratati un loc plin de minune, pe o harta, unei maimute; cum faceti?

By andrei

Related Post