Cand lucrati cu lemnul o ustensila indispensabila pentru activitatile voastre devine rindeaua electrica. Cum este firesc aceste scule electrice se gasesc atat in variante pentru activitati de bricolaj, cat si pentru lucrari la nivel profesional unde sunt necesare viteze mari de rindeluire.

Printre domeniile in care sunt necesare aceste rindele se numara tamplarie, firmele care au ca activitate productia de mobila, dar si in pe santiere de constructie.

In continuare, veti afla cateva informatii utile pentru a alege o rindea cu un raport bun calitate- pret si care sa va ajute sa reduceti din timpul de executie.

Criterii de alegere a unei rindele electrice bune:

Tipul de alimentare – In functie de necesitatile si activitatile voastre puteti opta intre rindele electrice cu acumulator, rindele electrice cu alimentare direct la retea. Pentru activitatile care cer o putere mare optati pentru modelele care se conecteaza la prize. Pentru mobilitate si usurinta in manevrare alegeti rindele cu acumulator Li-Ion.

Puterea –  O rindea manuala poate avea intre 300-900 W. Rindelele de stationare (de banc) incep de la 1000 W si pot ajunge pana la 2500 W. Pentru un model de baza este bine de stiut ca acumulatorul trebuie sa aiba cel putin 14 V. Cea mai buna varianta pentru voi este ca acumulatorul sa aiba tensiunea de 18 V.  Fiti atenti si la timpul de incarcare.

Viteza lamei – Lama trebuie sa aiba o viteza reglabila, iar pentru randament la rindele de banc valorile recomandate de specialisti sau conventional acceptate sunt de 5 si 7 metri pe secunda. In cazul unor rindele manuale vorbim despre rotatii pe minut. Intervalul este intre 0 si 20.000 pe minut, iar un model cu 15.000 de rotatii pe minut reprezinta o alegere reusita.

Numarul de cutite – pe piata veti gasi rindele ce au intre 2 si 5 cutite. Daca bugetul va permite sau in cazul unor lucrari complexe alegeti o rindea cu numarul maxim de cutite.

Brandul – Bosch, Hitachi, Makita, Einhell, Black&Decker sunt exemple de branduri de rindele electrice pe care va puteti baza si in care puteti face o investitie sigura.

Accesoriile – Printre accesoriile oferite se pot gasi cheie hexagonala exterioara, cutit de rindea reversibil cu carburi metalice, foaie abraziva, sac colector praf, baza suport, limitator pararel, cutit suplimentar etc. Acestea variaza de la producator la producator, dar tine totodata si de gama de pret in care se afla rindeaua dorita.

Alti factori de care sa tineti cont sunt: adancimea de taiere, consumul, latimea de rindeluit, zgomotul produs, latimea lamelor si a cutitelor.

 

Fie ca este un proiect de bricolaj, fie ca este vorba despre un proiect profesional in tamplarie, puteti face o lucrare de calitate cu o rindea adaptata proiectului demarat.

 

By andrei

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *