Probabil ca multi soferi se intreaba daca merita sa faca trecerea la GPL, iar raspunsul este foarte simplu: da. Pe aceasta cale se bucura de o multime de avantaje, de la economii considerabile si pana la prelungirea duratei de viata a motorului, astfel ca le vom descoperi aici pe cele mai importante. In Romania predomina autoturismele cu motoare Diesel intrucat sunt mai economice, in timp ce tarile mai dezvoltate incep deja sa renunte la acestea pentru ca polueaza considerabil mai mult decat cele pe benzina.

Bineinteles, viitorul este reprezentat de autoturismele electrice, insa pana ca infrastructura sa fie bine pusa la punct in tara noastra si sa se ajunga ca acestea sa predomine, exista cateva solutii prin care se pot face economii la fiecare drum parcurs si sa se polueze mai putin, iar cea mai eficienta e reprezentata de instalatii GPL. Fiecare tip de carburant are propriile avantaje si dezavantaje, inclusiv GPL-ul, insa in comparatie cu benzina sau motorina, acesta se dovedeste a fi ideal.

Economii importante

La ora actuala pretul GPL-ului este la jumatate fata de cel al benzinei sau motorinei, ceea ce promite economii importante, insa nici costul sistemelor nu este ridicat, tariful mediu fiind de 500 de euro, iar acestea pot creste treptat in functie de varianta aleasa. Bineinteles, cele dedicate vor fi mai costisitoare decat cele universale, insa si performantele sunt superioare, insa suma investita se va amortiza in primele 12 luni sau chiar mai repede, in functie de distanta parcursa, iar ulterior economiile vor fi resimtite direct in propriul buzunar.

Mai putin poluant

De asemenea, gazul petrolier lichefiat nu are in componenta aceleasi substante nocive precum motorina sau benzina, motiv pentru care este mai prietenos cu mediul inconjurator decat celelalte doua tipuri de carburnat, iar cum poluarea reprezinta un subiect sensibil in ziua de azi, acesta este un atu.

Valoare la revanzare

In plus, masinile echipate cu instalatii GPL se vor bucura de o valoare mai mare la revanzare, ocazie cu care se amortizeaza investitia, care oricum este recuperata din economiile facute pana in momentul respectiv.

Performante

Totodata, cele mai moderne sisteme sunt bine cunoscute pentru eficienta lor, intrucat nu numai ca injumatatesc costurile pentru operarea autoturismului, insa acestea ajuta si la prelungirea duratei de viata a motorului intrucat nu mai exista substante nocive care sa se depuna pe componente.

Montare in siguranta

De asemenea, aceste instalatii GPL sunt montate cu usurinta in orice service acreditat RAR, iar pe aceasta cale clientii se bucura si de o garantie de minim doi ani, insa care poate creste in cazul anumitor sisteme, urmand ca mai apoi sa se impuna verificarea acestora la fiecare doi ani, procedura similara cu cea a ITP-ului, fara de care autoturismele nu au voie sa circule.

By andrei

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *