Mulți copii pur și simplu adoră jucăriile din lemn, așa că, aceasta este o veste chiar bună, mai ales dacă ne raportăm la faptul că acestea sunt mult mai indicate pentru cei mici decât jucăriile din plastic. În acest sens, dacă doriți să comandați câteva jucării din lemn pentru copii, iată ce trebuie să știi despre ele, dar mai ales despre avantajele pe care le au pentru copiii de toate vârstele.

În primul rând, cel mai mare avantaj al jucăriilor din lemn este că sunt fabricate dintr-o resursă regenerabilă, în timp ce în cazul jucăriilor din plastic nu putem vorbi despre asta. În ultimii de ani, plasticul a câștigat popularitate datorită procesului său de producție ieftin, care le face foarte accesibile. Cu toate acestea, marele dezavantaj al plasticului este că necesită combustibili fosili pentru producție. Nu numai că procesul de producție al jucăriilor din plastic este foarte dăunător pentru mediu, ci și după durata de viață a jucăriei, dar contribuie și mai mult cu vapori toxici pentru mediu. Lemnul, pe de altă parte, este organic, non-toxic și natural antibacterian. De asemenea, vopselele folosite la colorarea jucăriilor din lemn sunt 100% naturale. Adezivii pentru aceste jucării sunt certificați, ceea ce înseamnă că sunt considerați siguri pentru cei mici.

În medie, jucăriile din plastic ajung la gropile de gunoi după doar 6 luni de utilizare, fie din cauza calității proaste, fie pentru că copilul nu mai are interes pentru jucărie. Jucăriile din lemn, pe de altă parte, au o durabilitate mult mai mare. Deoarece jucăriile din lemn nu sunt concepute ținând cont de tendințe, ci de funcționalitate și calitate, acestea țin mult mai mult în comparație cu jucăriile din plastic. 

În același timp, jucăriile din lemn inspiră jocuri creative și imaginative pentru cei mici. Acest lucru înseamnă ei trebuie să fie mai implicați în timp ce se joacă, ceea ce le stimulează imaginația. Jocul este esențial pentru ca un copil să se dezvolte optim, deoarece contribuie la dezvoltarea cognitivă, fizică, socială și emoțională a copiilor.

Jucăriile din lemn au texturi naturale care stimulează simțurile celui mic pentru a învăța să atingă, să simtă și să exploreze fiecare suprafață. Jucăriile din lemn stimulează copiii să interacționeze și să colaboreze unii cu ceilalți. Ei nu numai că învață unul pentru celălalt, dar încep și să-și împărtășească ideile, să construiască relații, să învețe să asculte și să înțeleagă, precum și să dezvolte empatie pentru ceilalți.

Prin urmare, dacă doriți să oferiți copilului dumneavoastră jucării de calitate și cât mai durabile, alegeți aceste jucării din lemn din magazinul nostru online, Câte-n Lună Și-n Stele. Astfel, veți încuraja achizițiile responsabile de jucării pentru copii eco-friendly.

By andrei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *