Se spune ca Aleister Crowly ar fi scris cele trei capitole ale cartii in zilele de 8, 9 si 10 Aprilie ale anului 1904, in Cairo. A scris cate o ora pe zi incepand cu miezul zilei, orele 12:00. Ghidul spiritual care i-a dictat legile se cheama Aiwaas.
Am luat decizia sa traduc cele trei capitole si sa aducem in lumina ce, si cum, si pe unde este cu putinta. Vreau sa specific ca traducerea este foarte la limita, din doua puncte de vedere. Primul, fiind vorba de engleza sfarsitului de secol XIX si inceput de secol XX, cel de-al doilea, nu este o traducere literara. Orice element altoit gramatical poate schimba complet sensul unei fraze. Este a doua incercare de a traduce astfel de texte, prima fiind Studies in alchemy a lui Saint Germain.
Asadar, pe numele ei complet IN LATINA,  Liber AL vel Legis, sub figura CCXX, as delivered by XCIII=418 to DCLXVI.
CAPITOLUL I
I.1. Had! Manifestarea lui Nuit.
In filozofia spirituala numita Thelema, inventata de A.C., Had, Hadit este numele Zeului Horus. Nuit, Nut, Nu sau Nuith este in panteonul egiptean zeita Cerului. Surpriza, Nicolae Densusianu o identifica la Varful Omul, stanca sculptata acolo avand forma corpului Zeitei in desenul din papirusuri.

Contururile sunt de netagaduit. Il banuiesc ca ar fi avut in posesie texte de o importanta colosala sau ca era de-a dreptul alien. Zeita Nuit, este reprezentata ades ca avand stele pe corp. De unde, daca ne enervam putin observam ca nuit in limba franceza inseamna noapte. Natch in germana, night in engleza. Deci toate traducerile sunt cam pe aceeasi lungime de unda. Daca ne amintim ca Maica Domnului apare cu insemne de stele pe acoperamant ne este usor sa o identificam ca fiind ZEITA MAMA A TUTUROR TIMPURILOR. Mai mult, stim ca este Zeita Lunara, nu mai departe altarul ei de la Omul este in forma de semiluna (conform Cristina Panculescu). Zeita Lunara, a noptii, adica partea din Univers ferita de Soare. Yin. Ar putea fi recunoscuta in Orient drept Guan Yin.
Mai jos o paralela, necesita putina concentrare intrucat unghiul de fotografiere este mutat.

I.2. Descoperirea companiei Raiului.
I.3. Fiecare barbat si fiecare femeie este o stea.
I.4. Fiecare numar este infinit; nu exista nici o diferenta.
I.5. Ajuta-ma, o stapane razboinic al Tebei, in descoperirea mea dinainte de Copiii oamenilor!
I.6. Fii tu Hadit, centrul meu secret, inima mea si limba mea!

By andrei

Related Post