Kilogramele in plus sunt o problema pentru multi dintre noi, iar aceasta problema poate aparea la orice varsta. Din nefericire, multe persoane fac greseala de a apela la tot felul de diete rapide, care, in timp, pot avea efecte negative asupra sanatatii si asupra metabolismului.

Asadar, pentru a slabi intr-o mod sanatos, respectiv ca acest lucru sa nu afecteze buna functionare a organismului este necesara o evaluare a alimentatiei zilnice, a obiceiurilor alimentare, ca mai apoi sa aplicam un program de reeducare alimentara care sa ne ajute sa invatam ce si cum sa consumam ca sa slabim si sa ne mentinem greutatea.

In aceasta etapa intervine rolul unui nutritionist, care are cunostintele necesare despre nutritie, ajutandu-ne in crearea unui plan alimentar in functie de nevoile nutritionale reale ale organismului.

Pe langa acest beneficiu, exista si alti factori care contribuie la procesul de slabire si care presupun implicarea unui nutritionist, astfel vom avea parte de atentie individuala prin faptul ca un nutritionist va efectua evaluarea amanuntita, pentru a se stabili compozitia corporala.

Odata ce vom apela la acesta, vom avea acces la consultatii regulate, care sa ne ajute sa identificam obiceiurile alimentare nesanatoase si sa le eliminam si tot el ne va oferi cele mai bune sfaturi care ne vor ajuta in atingerea obiectivului de greutate si ne va oferi consiliere in momentul in care vom intampina dificultati in ceea ce priveste dieta.

Cu ajutorul nutritionistului ni se va crea un plan alimentar personalizat in functie de nevoile nutritionale ale fiecaruia. Pe langa numarul de calorii consumate zilnic, vom afla si cum sa combinam anumite alimente sau categorii de alimente sau cum sa inlocuim anumite alimente pe care nu le putem consuma din diverse motive.

Un alt beneficiu este ca vom avea parte de monitorizare constanta astfel incat sa ne fie mai usor sa atingem obiectivul de greutate. Uneori, se poate intampla sa avem impresia ca nu am slabit suficient sau ca nu facem progrese prea mari, insa nutritionistul poate identifica eventualele probleme care apar pe parcurs, ne poate urmari evolutia pentru a vedea daca este nevoie sa facem schimbari in alimentatie.

Pe de alta parte si nu in ultimul rand, vom dobandi obiceiuri alimentare sanatoase, astfel vom
invata care sunt alimentele pe care trebuie sa le evitam, ce alimente ar trebui sa consumam mai mult, cum sa le preparam, ce sa cumparam de la piata, precum si ce comportamente alimentare sa eliminam.


Daca apelam la ajutorul unui nutritionist ca sa slabim, sa ne mentinem greutatea sau pur si simplu ca sa avem o alimentatie sanatoasa, vom avea numai de castigat, asadar, acceseaza ralucamihaela.ro si ia legatura cat mai repede cu specialistul tau in nutritie!

By andrei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *