Atunci cand iti doresti sa activezi pe o piata atat de ofertanta, dar si riscanta, trebuie sa te asiguri ca detii toate instrumentele de care ai nevoie pentru a te detasa de concurenta si a lua deciziile cele mai potrivite. Investitiile in afaceri profitabile nu sunt la indemana oricui si tocmai de aceea Invest Point ofera sprijin in evaluarea detaliata a unei firme, societati sau intreprinderi: https://investpoint.ro/evaluare-afacere/. In acest mod fiecare investitor va avea garantia ca plateste sau solicita suma corecta, in raport cu valoarea reala a proprietatii in cauza.

De ce ai nevoie de evaluarea societatii inainte sa investesti?

Sa ramai si constant in domeniul de afaceri poate reprezenta o provocare chiar si pentru cel mai experimentat investitor. De aceea, Invest Point se pozitioneaza ca un partener care sa ajute la dezvoltarea constanta si sigura pe acest plan.

Ca orice alta investitie, si cele de afaceri trebuie sa porneasca de la o baza teoretica foarte bine aprofundata. Fiecare decizie si fiecare pas trebuie facute in urma unor analize detaliate si a unor calcule minutioase care sa le justifice. Doar asa pot fi facute evaluari costuri beneficii concrete si reale si vei avea garantia ca platesti mereu suma la care investitia se ridica in realitate si nu doar pe hartie.

Care sunt etapele unei evaluari de afaceri corecte?

Un evaluator profesionist isi va stabili de fiecare data, inainte de a trece la actiune, un plan bine pus la punct. In acest fel are garantia ca bifeaza toate elementele de mare importanta pentru investitia in cauza.

In prima instanta se evalueaza proprietatea vizata, pe toate planurile sale: interior, exterior, anexe. Mai apoi se trece la analiza documentelor de proprietate pentru a compara informatiile inscrise cu cele de la fata locului si a observa daca sunt discrepante semnificative. In functie de aceste doua etape, se va putea contura o estimare superficiala a valorii reale. Ulterior, pentru ca rezultatele obtinute sa capete si mai multa acuratete, se trece la analiza pietei locale. Mai exact, specialistul va face demersurile necesare pentru a afla preturile cu care s-au vandut proprietatile similare in ultima jumatate de an. Media acestor sume va reprezenta valoarea reala a afacerii, la care se pot face varii ajustari in cazul in care exista diferente semnificativa intre aceasta si cele cu care a fost comparata.

De ce sa alegi Invest Point pentru servicii de evaluare firme si intreprinderi?

De peste 3 ani Invest Point este partenerul celor mai puternici investitori de pe piata imobiliara si nu numai. Acest lucru este posibil datorita faptului ca fiecare colaborare a fost abordata cu profesionalism, generand evaluari de intreprinderi, firme si societati eficiente, care au condus la decizii si investitii prospere.

By andrei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *