Detartrajul dentar este o procedura care este efectuata de un dentist sau parodontist, avand rolul de a curata zonele afectate o periaj neadecvata sau incorecta.

De fapt, medicul dentist poate ca, dupa diagnosticarea unei boli parodontale, sa-si trimita pacientul la un medic parodontist, ce poate prelua sarcina patologiei, incepand in special cu o curatare adaptata. Ei bine, acesti profesionisti ii puteti gasi la Stoma Urgent.

Gestionarea acestei proceduri dentare va fi oferita de un medic parodontolog, care va trata zonele afectate si apoi va adapta frecventa detartrajului.

Detartrajul este folosit pentru indepartarea tartrului si nu numai

Procesul de detartraj consta in indepartarea tartrului lipit pe radacina, adica portiunea dintelui initial sub gingie si pe coroana, portiunea dintelui pe care o vedem. Acest act medical permite sa se continue cu eliminarea biofilmului bacterian, placa dentara.

Detartrarea nu garanteaza o igiena dentara buna, dar permite ca periajul efectuat zilnic de pacient sa fie eficient. Gingiile sunt tratate odata cu curatarea dintilor, acest lucru fiind posibil prin curatare profunda regulata.

Totul este de fapt la nivelul periajului dintilor, detartrajul este doar o modalitate de a face ca acest periaj sa fie eficient si de a preveni aparitia inflamatiei cronice si de a activa degradarea lenta, dar progresiva de la nivelul cavitatii bucale. De aici si importanta asocierii periajului si detartrajului zilnic cu o curatare interdentara zilnica. Pentru o eficienta maxima, periile interdentare sunt ideale pentru a preveni slabirea dintilor, insa si ata dentara este o alta posibilitate la fel de eficienta.

Daca doriti sa aflati mai multe despre pret detartraj in Bucuresti, realizat la Stoma Urgent, nu trebuie decat sa intrati pe pagina noastra web, www.stoma-urgent.ro, iar acolo veti gasi toate detaliile de care aveti nevoie.

Care este frecventa cu care trebuie sa ne facem un detartraj dentar?

Ei bine, nu exista o regula fixa, pentru ca frecventa variaza de la pacient la pacient in functie de nevoi.  Incepand cu adolescenta, este important sa faceti o intalnire regulata cu medicul dentist pentru a afla detalii despre un pret detartraj in Bucuresti, la Stoma Urgent, unde puteti beneficia de reduceri pentru adolescenti si copii.

Frecventa va depinde de pacient, de calitatea periajului sau si de factorii intrinseci si de mediu, insa obiectivul este ca pacientul sa nu aiba gingii bolnave, deci trebuie luati in considerare mai multi factori inainte de a determina o frecventa anume.

De exemplu, unii pacienti vor avea nevoie de 2 pana la 3 detartraj pe an, in timp ce altii vor avea nevoie doar de detartraj anual.

Cu toate acestea, in general, detartrajul trebuie efectuat cel putin o data pe an, iar mai multe detalii despre un pret detartraj in Bucuresti puteti afla pe www.stoma-urgent.ro.

By andrei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *