A fi părinte este una dintre cele mai mari provocări din viața noastră pentru că a crește un copil nu este ceva ce învățăm la școala. Aceste abilitați sunt unele cu care fiecare dintre noi se naște, urmând ca atunci când va fi cazul, acestea sa se dezvolte și să se echilibreze prin experimentare. Cu toate acestea sunt anumite aspecte pe care le putem acumula și înțelege din timpul sarcinii pentru a fi pregătiți să le aplicăm atunci când va fi nevoie. Printre acestea se numără și procesul diversificare la bebeluși, care adesea le dă bătăi de cap tuturor proaspeților. Clubul Bebelușilor este locul din care poți afla mai multe lucruri despre acest moment al vieții celor mici. 

Cele mai frecvente întrebări?

Adesea, proaspeții părinți primesc informații din toate părțile, motiv pentru care pentru aceștia este foarte greu să separe ideile bune de cele rele. Mai ales in privința diversificării, care este un proces cât se poate de complex, părerile sunt împărțite. Astfel, apar câteva întrebări frecvente referitoare la mâncarea noului-născut. Ce poate mânca? Când poate începe? Cum poate începe aceasta. Oricare dintre aceste aspecte este extrem de important în viața celor mici, iar acesta este motivul pentru care pe site-ul clubulbebelusilor.ro puteți găsi răspunsuri eficiente la aceste întrebări.

Când începe diversificarea?

Ce este foarte important de menționat despre momentul în care vorbim despre diversificare la bebeluși este faptul că acest proces trebuie să se producă treptat și cu siguranță cel mic nu trebuie să fie grăbit în acest sens. La început nou-născutul primește toate proteinele de la laptele matern, iar în jurul vârstei de 6 luni ar trebui să apară primele semne care indică daca este sau nu posibil să-i dai celui mic să mănânce și alte alimente. Printre semnele pe care trebuie să le urmărim în această situație se numără controlul capului si, salivație și reflexele masticatorii ale bebelușului. Totodată, dacă mamele observă că cei mici nu se mai satură cu laptele, atunci este momentul pentru a introduse un nou aliment in digestia celui mic.

Ce tipuri de diversificare există? O altă întrebare frecvent întâlnită este referitoare la tipurile de diversificare, pentru că, da, există trei tipuri: diversificarea clasica, autodiversificarea și diversificare mixtă. Fiecare dintre acestea este specifică personalității copilului și este foarte important să știm cum să descoperim care este cea mai potrivită variantă pentru bebelușul nostru. Mai mult, pe site veți găsi numeroase variante cu privire la felul în care puteți începe sa-i oferiți copilului și alte  alimente în afara celor cu care este deja obișnuit. De asemenea, pe clubulbebelusior.ro veți putea găsi si detalii cu privire la poveștile altor mame în ceea ce privește felul în care au început ele să alterneze alimentele.

By andrei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *