Sachiraaaa, Madonaaaa, baaaai astia ne trimite acasa. Ce ne facem noooooi? “La Roumanie c’est pas bien!”
Explicatie:
Prima propozitie contine numele a doua fete dintr-o familie de tigani plecati in Franta, ca sa-si poata da copiii la scoala, sa faca si ei carte. Capul fameliei, om cu capul pe umeri si simt al responsabilitatii, se simte sufocat. Pai cum, a facut omu’ 10 clase in tara si nu i se ofera nici o oportunitate. Apai leleeeeeee! Eu ce sa mai zic. Sau aia de au 2,3 facultati, doctorate, mastere, MBA-uri, etcetera. Vai de sufletele noastreeeee, praful ne inghite pe toti.
Sa revenim! Stai ca a doua propozitie e de fapt o intrebare la care am raspuns mai sus (aia cu praful ne inghite pe toti).
A treia propozitie este un citat din clasici. Adica asta am auzit la radio spunand tiganii care vor fi expulzati. Mamaica eu nu stiu ce vor face ei si asaaaaa mi se rupe sufletuuuu’… Ei oricum vorbeste frantuzeste mai bine decat romaneste.
S-apoi, ai auzit ca le plateste statu’ francez beletu’ de avion? In pluuuus, le da 300 de euroi pe cap de tigan…aaa… scuze, pentru fiecare adult.

Si 100 de euroi pentru copii. Bun!
Acuma’ sa nu creada lumea ca-s rasista, ca nu judec in functie de culoare, ci de comportament. Apoi lele, cat m-am ferit eu in Paris sa vorbeste romaneste. Pai cum te-aude, cum nu mai scapi de ei. Ca doar sunteti frati, vorbiti aceeasi limba.
Frustrarea mea de unde vine?! Adica unor infractori li se dau ajutoare de 300 euro de caciula, da burse pentru straini domnii nu prea dau. Cer garantii peste garantii (pe care a propos, nenorocitii nici acum nu mi le-au returnat), incearca sa te intoarca pe toate partile de or mai scoate cate ceva de la tine, te aduc uneori de iti vine sa-ti iei campii cu actele lor si acum iaca ce aud!!! Ei si zici ca tiganii o duc rau. Oricum ei se pot intoarce (conform legii) in Franta dupa ce vin in tara.
Si a propos domnilor, daca-s infractori de ce nu-i judecati la voi in tara, acolo unde a faptuit infractiunea? C-asai legea pare-mi-se!

By andrei

Related Post