O varianta alternativa la alimentarea clasica cu carburanti o reprezinta alimentarea cu gaz petrolier lichefiat. In legatura cu acest subiect sunt doua categorii de persoane care fac afirmatii asupra instalatiei GPL, o parte care sustin faptul ca sunt eficientizate costurile de exploatare, iar o alta parte de persoane care sustin faptul ca sunt implicate o serie de riscuri.

Avand in vedere ca preturile carburantilor sunt din ce in ce mai piperate, o varianta ar fi alimentarea cu GPL astfel incat sa ne reducem costurile de exploatare ale masinii. Evident, este foarte important ca fiecare client sa cunoasca ce implica acest tip de alimentare alternativa.

In primul rand, varianta unei instalatii gpl este o solutie adecvata pentru autoturismele care circula in special in mediul urban si depasesc un rulaj de 15.000 km pe an. Cei care si-au montat acest tip de instalatie afirma faptul ca au reusit sa-si reduca costurile de exploatare cu aproximativ 50%, in comparatie cu sistemele clasice pe benzina sau motorina.

Un alt aspect, insa, de care inca nu se tine cont, este cel ecologic al acestor instalatii.

In aceea ce priveste riscurile pe care le implica montarea unei instalatii GPL s-a demonstrat faptul ca nu prezinta riscuri majore in exploatare, aceasta fiind in anumite situatii mai rezistenta la solicitari in comparatie cu sistemele clasice.

Avand in vedere materialele din care sunt fabricate aceste rezervoare, ele garanteaza o mai buna stabilitate in situatia unor accelerari sau franari bruste. Totodata, rezervoarele GPL sunt mult mai rezistente la strapungeri in comparatie cu cele pentru carburantii clasici. Mai mult decat atat, recipientele dispun de un dispozitiv care nu permite umplerea lor peste capacitatea de 80%, astfel incat sa fie permisa dilatarea gazului in situatia unor temperaturi ridicate.

In cazul unui eveniment rutier, riscul de explozie este minim deoarece rezervorul GPL beneficiaza de un sistem electric de inchidere a gazului in trei puncte.

Asadar, alegerea unui sistem GPL se datoreaza in primul rand din motive financiare. Desi costurile instalatiilor GPL sunt destul de piperate, acesta se recupereaza in cel mai scurt timp.

Acum, pentru o corecta functionare a unei instalatii GPL este foarte importanta alegerea componentelor individuale ale unui sistem GPL. Alegerea unei instalatii depinde de modelul autoturismului, de tipul de motor si de parametrii tehnici.

Soferii care nu sunt siguri ca isi pot alege sistemul GPL potrivit pentru masina lor pot opta pentru ajutorul profesional. In acest sens, specialistii in domeniu de la AGR Auto Gas iti pot oferi ajutorul de care ai atata nevoie. Pe piata sistemelor GPL, AGR Autos Gas aduce mereu noutati tehnologice, iar alegerea unui sistem GPL nu este atat de usoara pe cat pare. Dupa alegerea tipului de instalatie GPL, urmatorul pas este instalarea acesteia.

Pentru ca ne dorim sa oferim servicii complete clientilor nostri, acum poti solicita montarea instalatiei GPL la specialistii tai de la monteazagpl.ro.

By andrei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *