Pe langa sectorul industriei, medicinei si multe altele, exista si sectorul agricol, astfel daca te ocupi de agricultura intr-un mod profesionist, deja cunosti faptul ca ingrijirea unei culturi agricole necesita o investitie substantiala de la inceput. Prin specificul acestui domeniu si al multitudinii de factori care pot influenta rezultatul culturii, toate acestea, fac din ce in ce mai dificila aproximarea rezultatelor finale. De aceea, o asigurare agricola este destinata oricui, indiferent ca este persoana fizica sau cea juridica, cea care exploateaza un teren agricol.

Sectorul agricol este un domeniu de activitate care este dependent de conditiile meteorologice, de riscurile climatice, toate acestea provocand cele mai mari pierderi producatorilor agricoli de talie mica, care adesea lucreaza pamantul intr-o stare de incertitudine. De altfel, nu este usor ca micii agricultori sa treaca peste astfel de evenimente, mai ales cand veniturile lor depind exclusiv de roadele cultivarii pamantului, astfel ca acestia au nevoie de un partener care sa le fie alaturi in cele mai grele momente, in caz de dauna, care sa-i despagubeasca corect si rapid, atfel incat sa dispuna imediat de banii necesari pentru continuarea activitatii lor. De aceea, partenerul lor de incredere este brokerul de asigurari FlyInsurance, unde profesionalismul si experienta echipei isi va pune amprenta asupra politei de asigurari care o poti incheia pentru bunastarea dumneavoastra.

Prin posibilitatea asigurarii culturilor de la FlyInsurance poti preveni dezechilibrele de ordin finaciar, acoperind riscurile climatice. Prin polita de asigurare a culturilor agricole poti acoperi riscuri precum, grindina, incendiu, furtuna, ploaie torentiala, inghet tarziu de primavara si inghet timpuriu de toamna, prabusirea sau alunecarea de teren cultivat si seceta. Daca doresti, poti opta pentru acoperirea riscului de inghet iarna. Asigurarile de culturi agricole acopera cereale, plante tehnice si oleaginoase, plante medicinale si aromatice, plante de nutret, legume si cartof, culturi semincere, rodul viilor, pomilor si hameiului, culturile din sere, solarii si rasadnite, plantatiile tinere de pomi si vita-de-vie.

Printre avantajele pe care le obti prin polita de asigurari culturi agricole, se numara:

  • flexibilitatea in stabilirea sumei asigurate, astfel ca, suma asigurata pe hectar se stabileste prin inmultirea productiei medii la hectar cu suma asigurata pe kg, fiind agreata de ambele parti;
  • posibilitatea revalorizarii contractului de asigurare. La asigurarea in curs se poate opta pentru o asigurare suplimentara, fie pentru majorarea sumelor pe kg asigurate initial, fie pentru majorarea productiei medii la hectar asigurate, in situatia in care productia asteptata a se obtine este mai mare decat cea estimata la incheierea asigurarii.
  • nu in ultimul rand, ni se va oferi flexibilitate in stabilirea transelor de plata, plata primei de asigurare putandu-se face in rate, in cuantum si la termenele convenite de comun acord.

Acest tip de polita poate fi incheiat de orice persoana fizica sau juridica care detine un teren, indiferent care este forma de detinere a acestuia, proprietate, arenda, incheiere, concesiune, donatie, atata timp, cat aceasta calitate poate fi atestata printr-un document.

In speranta ca v-am convins de beneficiile acestei polite, acum poti asigura culturile agricole, aici, la FlyInsurance.

By andrei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *