A fost o dimineață însorită de primăvară când am hotărât să pornesc într-un city break. Și nu oriunde, ci în inima Franței, la Paris, orașul luminilor. Știți, acel loc pe care îl vezi în filme și pe care îți promiți că într-o zi îl vei vizita. Ei, bine, am pus în sfârșit acest plan în aplicare, cu ajutorul celor de la Fabrica de Vacante, care m-au ajutat să organizez totul la superlativ pentru a-mi petrece acest city break in Paris.

Escape Paris începe, evident, cu vizita la principalele atracții turistice. Nu am putut să trec peste Turnul Eiffel, simbolul universal al urbei. Priveliștea de acolo de sus mi-a tăiat pur și simplu răsuflarea, încât am avut impresia că văd lumea cu alți ochi. Lăsând glumele la o parte, a fost cu adevărat impresionant. Lucru la fel de impresionant a fost și vizita la muzeul Luvru, unde am sfârșit prin a-mi pierde urma printre minunatele operă de artă ale lumii. În ghidul de vizitare oferit de Fabrica de Vacante, am reușit să găsesc eficient toate obiectivele turistice celebre pe care mi le-am propus să le văd în acest city break city break paris.

Desigur, experiențele culinare și culturale din timpul acestui city break la Paris au fost, fără îndoială, la fel de memorabile. În Paris mâncarea nu este doar o necesitate, ci o adevărată artă. La aproape orice colț găsești o patiserie cu celebrele gogoși franțuzești, croissantele sau tarte cu mere. Și să nu mai vorbim de vinuri. La recomandarea gurmanzilor am băut un vin roșu, excelent, din Bordeaux. Sensația pe care ți-o dă stomacul când gusti aceste minunății culinare este pur și simplu fenomenală. Nu trebuie ratată nici vizita la Opera Garnier, un loc emblematic al Parisului.

Planificarea tripului a fost ușor de realizat cu ajutorul celor de la Fabrica de Vacante. Au fost foarte binevenite sfaturile și recomandările primite de la călători care deja exploraseră Parisul. Unul din sfaturile primite a fost ca la vizitarea muzeelor să aloc suficient timp pentru a putea aprecia în pace capodoperele de artă și că mă pot pierde ușor pe străduțele lăturalnice ale Parisului, dar aceasta este de fapt marea frumusețe a explorării orașului.

Parisul este, fără îndoială, unul dintre cele mai minunate orașe ale lumii, un adevărat simbol al culturii și eleganței europene. Un city break la Paris este o experiență pe care mi-aș dori să o retrăiesc din nou și din nou. La revedere, Paris! Nu voi uita niciodată farmecul tău special și sper să ne revedem cât de curând!

By andrei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *