Sănătatea părului este foarte subredă și, uneori, un șoc sau o perioadă stresantă, poate influența echilibrul dintre firele care cresc și cele care cad.

Din păcate, eu am simțit asta pe pielea mea și nu mi-a fost deloc ușor. Coșmarul a luat sfârșit după ce am recurs la implantul de păr ajutată de soțul meu.

Dar să vă spun cum s-a întâmplat. Lucrez de 12 ani într-o multinațională. Am funcție de conducere, conduc un departament, iar volumul muncii și cel al stresului au venit „la pachet” odată cu numirea.

Până în acel moment eram o femeie cu tabieturi, program lejer și viață echilibrată. Aveam grijă de aspectul meu, cum am și în ziua de astăzi și mergeam regulat la saloanele de înfrumusețare.

Implant de păr – când trebuie să acționezi și să iei măsuri

La un momnet dat însă, părul meu, altădată lung și sănătos, a suferit transformări și am început să-mi pierd podoaba capilară.

Procesul a început în urmă cu 5 ani, iar primul măsură pe care am luat-o a fost să renunț la vopsirea părului. Căderea a continuat în mod accelerat și atunci m-am tuns.

Mai întâi până la nivelul umerilor, apoi mai scurt, și mai scurt, până am ajuns să mă tund numărul 2 în zona cefei și pe lateralele capului. Doar calota o lăsasem mai lungă, pentru a putea acoperi porțiunile de scalp lipsite de păr.

Implant de păr – motivele care au dus la luarea deciziei

Soțul meu a fost cel care m-a influențat și ajutat să iau decizia de a apela la un implant de păr. La început, el mă tachina și îmi spunea că îmi statea mai bine cu părul lung.

Zicea că trebuie să renunț la tunsoarea scurtă și să revin la coafura mea din trecut. Și eu îmi doream acest lucru, dar îmi era imposibil să fac asta din simplul fapt că pierdusem jumătate din volumul părului meu!

Lui nu îi spusesem și făceam eforturi pentru a masca transformarea. Într-o seară, fără să mai glumească, soțul avea să îmi facă o mărturisire în urma căreia aveam să iau decizia de a apela la specialist.

„Mi-e dor de tine cu părul lung. Mi-e dor să mă joc cu el sau să te privesc cum ți-l răsucești pe degete, cum făceai tu în trecut. Te rog, lasă-ți părul să crescă!”, mi-a spus el.

Implant de păr – mai simplu de realizat decât ai fi crezut

Iar atunci i-am spus adevărul. I-am zis că de 5 ani părul meu începuse să cadă și să nu se mai regenereze și că mă tem că voi ajunge cheală. Două zile mai târziu, soțul meu a venit acasă și a început să îmi vorbescă despre metoda modernă de implant de păr.

Gășise și spitalul potrivit și vorbise deja cu Ensar Duman, reprezentantul Spitalului Esteworld în România. Mi-a pus în față un teanc de informații, spunându-mi că mă va susține în acest demers.

Implant de păr FUE fără ras

Mi se recomandase implant de păr FUE fără ras, o procedură care dă rezultate în cazuri ca ale mele.

Implantul elimina obligativitatea mea de a mă tunde la zero înainte de intervenție. Metoda este recomandată persoanelor cu început de chelie sau păr rărit, cum este cazul meu.

Acesta este benefică și celor care au rămas cu porțiuni de scalp descoperite, în urma unor accidente sau care au pierdut păr din cauza stresului.

Vestea bună era că implantul urma să se realizeaze în zona afectată, între firele de păr existente.

Pe scurt, medicul urma să facă un transfer de foliculi de păr, pe care să îi extragă din zona din spate a capului și să îi implanteze între firele de păr din zona afectată.

Procedura constă în tunderea foarte scurtă a părului din spatele capului. Eu deja aveam părul de 2-3 centimetri, deci nu era nicioproblemă.

 Implant de păr – cât costă și cum te recuperezi

Perioada de recuperare este mică. Practic, pacientul nu rămâne internat, iar după ultimul control primește recomandări medicale și poate pleca acasă.

Și aici am avut de câștigat. Urma să vină mini-vacanța de 1 mai și puteam pleca în Turcia, la spital, chiar în această perioadă.

Am spus DA procedurii de implant de păr în Turcia și după câteva zile am plecat la Istanbul. În sala de intervenții am stat 3 ore și jumătate. Durerea a fost mică și ținută sub control de anestezie. Medicul a fost volubil și timpul a trecut repede și într-un mod plăcut.

A doua zi am fost la un nou control și mi s-au dat recomandările necesare după implant de păr.

Costul intervenției a fost de 1.750 de euro, în cazul meu, dar el se stabilește în funcție de complexitate și porțiunea de scalp pe care se lucrează.

Părul meu s-a regenerat și a devenit bogat, iar acum îl am până aproape de umeri. Sunt recunoscătoare medicului, dar și soțului meu care mi-a deschis ochii și mi-a recomandat procedura de implant de păr.

By andrei

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *