Autorizația de construcție este la fel de esențială pentru o clădire ca și fundația acesteia. În acest ghid am pregătit cele mai importante puncte pe care trebuie să le avem în vedere atunci când ne propunem să obținem o autorizație de construcție de la CityConsinv.

Ce este și de ce este necesară autorizația de construcție?

Autorizația de construcție este un act administrativ emis de primăria locală prin care se permite executarea unei lucrări de construcție. Aceasta garantează că proiectul respectă normele legale, protejând astfel atât proprietarul cât și comunitatea. Fără autorizație de construcție, se riscă sancțiuni severe, inclusiv demolarea lucrării realizate.

Etapele procesului de obținere

Înainte de toate, procesul presupune realizarea proiectului tehnic și pe cel arhitectural. Ulterior, acestea vor fi evaluate de către Comisia Tehnica de Urbanism și Amenajare a Teritoriului. În funcție de decizia acesteia, primăria poate emite autorizația de construcție.

Documentele necesare

Pentru a obține autorizația de la CityConsinv, proprietarul trebuie să depună o serie de documente, printre care:

– cererea de eliberare a autorizației;
– taxele de autorizație;
– acordurile și avizele necesare;
– planul de situație și amplasament;
– studiul geotehnic, în cazul clădirilor complexe;
– proiectul tehnic și proiectul arhitectural.

Greșeli comune și cum să le eviți

Unul dintre cele mai constatate greșeli este solicitarea autorizației fără a avea toate documentele obligatorii. Nu se recomandă începerea procesului de obținere a autorizației de construcție decât atunci când beneficiați de toate documentele necesare.

O altă greșeală frecventă este tratarea cu superficialitate a proiectului tehnic sau a celui arhitectural. Acestea sunt esențiale pentru obținerea autorizației și orice eroare sau omisiune pot duce la respingerea cererii.

De asemenea, este important să alegeți o firmă de construcții precum CityConsinv, care să vă asigure că regulile și normativele în vigoare sunt respectate. Profesionalismul și experiența echipei pot face diferența în obținerea autorizației de construcție.

În concluzie, obținerea unei autorizații de construcție implică un proces complex, dar esențial pentru realizarea unei construcții legale și sigure. Respectând legislația și colaborând cu profesioniști în domeniu precum CityConsinv, acest proces poate decurge fără impedimente.
Așadar, vă recomandăm să luați în considerare aceste aspecte și să vă asigurați că alegeți un partener de încredere în procesul de construcție.

By andrei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *