Foarte multe persoane apeleaza in ziua de astazi la operatia de deviatia de sept. Aceasta se datoreaza obstructiei nazale care apare din mai multe cauze, principala cauza fiind deviatia de sept nazal.

Septul nazal este peretele care desparte cele doua fose nazale sau altfel spus, care desparte nasul in doua cavitati egale. In cele mai multe cazuri, septul nu este drept, ci este curbat spre stanga sau spre dreapta si astfel ocupa spatiul fosei nazale.

In cadrul acestui articol afla mai multe despre deviatia de sept, care sunt cauzele, manifestarile si cand se recomanda septoplastia. Toate aceste informatii sunt puse la dispozitie cu ajutorul DoctorMit.

Asadar, cauzele deviatiei de sept sunt fie de natura congenitala, fie deviatia de sept poate aparea in urma unor traumatisme, mai ales cele care se produc in copilarie.

In timpul vietii, fosele nazale se vor largi, iar deviatia de sept care la nastere parea mare poate sa se micsoreze sau sa ramana pe loc si sa aiba o curbura mare, astfel incat sa dea o obstructie majora a fluxului de aer.

Manifestarile deviatiei de sept sunt durerea de cap permanenta, respiratia pe gura, durere la nivelul nasului, insomnia, tulburari de atentie si memorie, irascibilitate si ameteli.

Din cauza deviatiei de sept respiram prost timp indelungat, poate chiar de la nastere, dar nu ne dam seama de acest lucru pentru ca nasul nu stie cum este sa respire corect.

Din cauza obstructiei nazale prelungite, mai exact pentru ca este obstruat orificiul de ventilare a sinusurilor, poate aparea mai usor sinuzita si deci putem raci mult mai usor. Tot din cauza obstructiei nazale, nu intra aer la volumul si presiunea de care avem nevoie in ureche si apare senzatia de ureche infundata. De asemenea, poate sa apara o durere de gat permanenta din cauza respiratiei orale deoarece atunci cand nu putem respira pe nas vom fi nevoiti sa deschidem gura frecvent, iar aerul uscat si toxic pe care il inhalam pe gura va inflama faringele.

Septoplastia se recomanda cand toate simptomele de mai sus au aparut, iar aceasta se poate efectua incepand de la varsta de 17 ani si pana la maxim 65 ani daca organismul este echilibrat si nu prezinta alte boli. Operatia de deviatie de sept nu este influentata cu nimic de anotimp si poate fi efectuat indiferent daca afara este ger sau canicula. Este o interventie strict in interiorul nasului, nu se vede nimic la suprafata.

Operatia de deviatie de sept se face cu anestezie generala, adica pacientul este adormit complet astfel incat chirurgul sa aibe tot confortul pentru a putea opera in liniste, iar pacientul sa nu se miste si sa aibe confortul de a nu simti nimic.

Alte informatii referitoare la subiect puteti descoperi din urmatorul videoclip:

By andrei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *