Nu este atat de dificil sa pui la punct o vacanta grozava, motiv pentru care daca iti doresti sa pleci intr-un concediu pe care sa nu il uiti prea devreme, cu siguranta, ai nimerit unde trebuie. Ai acces la nenumarate vacante pe fabricadevacante.ro si trebuie doar sa iti alegi destinatiile care te atrag. Intotdeauna se vor gasi cele mai grozave optiuni aici si mai departe vei descoperi cateva dintre cele mai grozave propuneri de care merita sa tii cont.

Ahlambra

Europa dispune de o multime de destinatii care merita sa fie descoperite, iar aici putem aminti de un oras spaniol care sete din ce in ce mai popular. Aici se regaseste Alhambra, castel care a fost construit pe ruinele unei fortificati romane, iar astazi turistii pot explora citadela, partile vechi ale fortaretei si rataci prin acest complex foarte vast. Totul nu se rezuma numai la misterul acestui castel, ci conteaza mult si imprejurimile pentru ca acesta e amplasat intr-o zona mirifica.

Hagia Sophia

Istanbul reprezinta o alta destinatie populara, iar cei care ajungi aici nu au cum sa rateze cea mai mare catedrala din lume: Hagia Sofia. In prima faza, aceasta a fost construita ca o catedrala ortodoxa in anul 537, pe vremea cand inca Istanbul se numea Constantinopol, insa de la mijlocul secolului al 15-lea a devenit moschee. Structura in sine este foarte impresionanta si reflecta arhitectura bizantina, iar astazi toti turistii pot avea acces la un adevarat mix cultural

Acropole

Daca esti in cautarea unei alte destinatii ideale de vacanta pentru aceasta vara, cu siguranta, Atena este o optiune ce merita luata in calcul. Fiind unul dintre cele mai vechi orase ale lumii, este de la sine inteles ca aici se regasesc o multime de atractii ce merita descoperite, in special de catre pasionatii de istorie. Acropole trebuie sa fie inclusa pe itinerariul tuturor celor care viziteaza Atena intrucat aici se regaesc mai multe structuri ce dateaza inca din secolul al 5-lea i.H. de la Templul zeitei Nike si pana la Parteon. Acesta din urma este un adevarat simbol al Greciei si este impresionant datorita coloanelor sale, fiind dedicat zeitei Atena, a devenit mai apoi biserica crestina in secolul al 6-lea, pe cand in secolul al 15-lea a fost transformat in moschee in urma invaziei otomane.

Colosseum

Daca te interesezi de vacante pe fabricadevacante.ro, cu siguranta, vei afla cat de accesibila este Roma, capitala Italiei, care dispune de o multime de atractii si activitati. Aici putem aminti si de simbolul puterii imperiului roman: Colosseum, care dateaza inca din anul 72 i.H. si care in momentele sale de glorie putea acomoda pana la 50.000 de spectatori veniti sa urmareasca lupte cu gladiatori sau executii.

By andrei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *