Ca specialist în marketing, am realizat de-a lungul carierei mele numeroase campanii de promovare a produselor și serviciilor clienților noștri. Una dintre strategiile pe care le-am utilizat frecvent și care s-a dovedit a fi foarte eficientă în creșterea afacerilor este remarketingul.

Remarketingul are la bază ideea de a menține relația cu utilizatorii care au interacționat anterior cu site-ul sau cu aplicarea ta. Cu ajutorul unor instrumente specializate și al publicității online, putem reprezenta mesaje și oferte targetate către acești utilizatori, chiar și după ce au părăsit site-ul. Astfel, îi încurajăm să revină și, posibil, să își finalizeze achiziția inițială sau să se angajeze într-o nouă relație cu brandul. 

Prin implementarea acestor campanii de remarketing, beneficiile sunt multiple și imediate:

  1. Refacerea legăturii cu publicul: Fiind o strategie de reconectare cu clienții, remarketingul ne permite atingerea unui public larg și diversificat. Noi, la Agrafa Marketing, investim timp și resurse în a construi relații durabile cu utilizatorii, pentru a le înțelege nevoile și a le oferi soluții adecvate la momentul potrivit.
  2. Creșterea conversiilor: Unul dintre avantajele majore ale remarketingului este sporirea ratei de conversie – numărul de utilizatori care finalizează o achiziție sau o altă acțiune pe site în raport cu numărul total de vizitatori. Prin reamintirea acestora de existența produselor sau a serviciilor care i-au interesat anterior, îi motivăm să se reangajeze și să finalizeze tranzacția.
  3. Îmbunătățirea brandului: Campaniile de remarketing sunt importante și pentru câștigarea notorietății brandului. Prin vizibilitatea sporită în rândul publicului țintă, precum și prin prezența repetată a reclamelor în mediul online, consumatorii devin mai familiarizați cu brandul și mai predispuși să interacționeze cu acesta în viitor.
  4. Rentabilitate crescută: Un alt aspect important al campaniilor de remarketing este costul redus per-acțiune și ROI-ul (return on investment) sporit. Păstrarea legăturii cu vizitatorii deja interesați de produsele sau serviciile noastre este mult mai convenabilă și rentabilă decât atragerea unor noi potențiali clienți.
  5. Personalizarea și segmentarea: Cu ajutorul instrumentelor de marketing digital, putem segmenta campaniile de remarketing în funcție de interesele, comportamentul și istoricul de navigare al utilizatorilor. Acest lucru ne permite să creăm mesaje relevante și atractive, care vor atrage cu siguranță atenția publicului și îi vor încuraja să revină pe site-ul nostru.

La Agrafa Marketing, suntem convinși că strategiile de remarketing fac diferența în promovarea și dezvoltarea unei afaceri, de aceea le recomandăm tuturor clienților noștri din București și din toată țara. Cu o abordare profesionistă și dinamică, echipa noastră vă poate ajuta să vă reîntâlniți cu clienții, să creșteți conversiile și să vă poziționați brandul în mintea consumatorilor. Așadar, nu ezitați să ne contactați pentru a începe o colaborare de succes!

By andrei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *